fredag 12. mars 2010

Havkajakk i snøstorm

«Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær!»

Vi prater om ekstrem friluftsliv. Kulde er ingen hindring. Regn er ingen hindring. Snøstorm er ingen hindring. Det er bare å kle på seg, og få gang. Alle de lure triksa iverksettes for å holde på varmen. Lag på lag med ull. Varmeputer i votter og sokker. Store crocs. Nyoprenlue og vindtettlue. Og det viktigste, sitterunderlag i rumpa!!

Vi er nå inne i den siste valgfagsperioden. Skiene er lagt litt til sides, mens tørrdraktene og padleårene er hentet frem igjen. Livet er godt!

I noen få minusgrader, solskinn og snøstorm satte vi kursen mot småbåthavna og padlekurs. Snøen pisket i annsiktet og himmelen var farget i gråtoner. Sikten var minimal, mens humøret var på topp! Riktignok har vi vært med på dette før i linjefaget, men nå er vi blandet klasse, og alle skal få sjangs til å lære. Da har vi mulighet til å terpe teknikk og smådetaljer.

Vi øvde på padleteknikk, støttetak - høyt og lavt, sleiptak, den berømte hoftevrikken, og ikkt minst kameratredning. Noe som innebar en dukkert i vannet.... Kaldt, men friskt! Dagens konklusjon: «Det finnes ingen dårlig klær. Det handler bare om å ha de RIKTIGE klærne, samt å kunne de små triksene slik at man ikke fryser!»

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar