fredag 2. oktober 2009

Havkajakk på Porsangerfjorden

Sola titter frem bak de mørke skyene. Regnet pøser ned langs fjellsidene. Havet glitrer i solskinnet. Det er snø på fjelltoppene. Og midt utpå havet sitter Marte og jeg og nyter friåret på folkehøyskole. Vi snakker ofte om hvor heldige vi er og hvor bra vi har det. Klassen og lærerne våre er supre. Det er en utrolig bra gjeng som går godt overens. Ingen kjente hverandre fra før, men det føles som vi har vært bestevenner hele livet.
naturen her oppe er fantastisk. Vi har sagt det mange ganger, og kommer til å si det igjen. Det er virkelig noe eget her oppe. Det er vanskelig å sette ord på det, men vi håper bildene kan være med å beskrive det.
Siste tur før høstferien og en uke fri fra ferien, var det havkajakkpadling som sto for tur. Med to overnattinger og en padlestrekning på over 30 km, kommer man ett stykke på veien. Som alle andre turer vi har vært på, er været veldig varierende. Sol ble til vind og lett regn utover dagen, deretter blåste det opp på natta, noe som resulterte i at det ene teltet knakk og de fire jentene inni måtte evakuere og krype inn i de andre teltene. Dette var morro å se på. Marte, Martine og jeg sov i ei lita grotte hvor vi lå godt og varmt og hadde full utsikt på teltgjengen som styra.

Når vi er på turer er vi delt inn i turlag, fire personer på hvert lag. Hver person har forskjellige oppgaver. Nr1 = turleder, Nr2 = matansvarlig, Nr3 = primusansvarlig, Nr4 = teltansvarlig. Denne turen var både Marte og jeg turledere for hvert vårt lag. Det innebærer at vi har ansvar for vekking, sjekke været, ha ansvar for planlegging sammen med lærerne og sørge for at alt utstyr er med osv. En finfin oppgave =)

Dag to var det regn i lufta og klart for nye utfordringer. Men som man sier når man er på tur. Ikke dårlig vær, bare gode klær ;) Vi padlet gjennom øyer og skjer. Selve sørlandsidyllen senket seg over oss...

Etter en kort matpause og en lang fugledans for å holde varmen, gikk vi løs på det siste strekke før vi skulle gå i land og campe og klatre. Kryssingen av fjorden startet med at vi møtte en reinssame som var ute i båten sin. Han lurte på hva vi gjorde og syns det var så spektakulært at han måtte ta bilde av oss. Så kjørte han videre, før han kom tilbake rett etterpå og lurte på om alt gikk bra og om vi trengte hjelp. Været var på denne tiden; vind, en halv meter med bølger og regn. I kajakken føler du deg ikke spesielt stor midt utpå havet. Men med et par tips fra læreren, gikk alt bra, og vi koste oss surfende oppå bølgene. Det skal også siees at vi ikke hadde noen velt på hele turen. Det er ny rekord!!!!

Surfende på bølgende fikk vi øye på en sel og flere niser til stor glede for alle sammen!!

Turens øyeblikk:
Marte sittende i kajakken sin, forran henne padlet en gutt i klassen med topplue og dusk. For hver bølge ble gutten borte og det var kun dusken som man kunne se. Dette var livet og helt fantastisk mente hun :) ingen ting kunne toppe dette! Tipp topp tommel opp :)





Tørking må til :)


Tipp topp, tommel opp :)







1 kommentar:

  1. Så utrolig flott natur! Norlys og høstfarger; nyt det.... Her på Lillehammer snør det i
    dag:-) Klem

    SvarSlett